Studenten

Studentensportkaart

De Studentensportkaart geeft studenten de mogelijkheid om voor weinig geld de sporten van hun keuze te beoefenen. De kaart is uitsluitend verkrijgbaar voor studenten van één van de volgende scholen:

  1. Hogeschool Van Arnhem en Nijmegen – Arnhem/Nijmegen
  2. Hogeschool Van Hall Larenstein – Velp
  3. Rijn IJssel College – Arnhem/Bemmel/Dieren/Elst/Nijmegen/Renkum/Ulft/Wageningen/Zevenaar
  4. ROC A12 – Arnhem/Barneveld/Ede/Huissen/Veenendaal/Velp/Wageningen
  5. ArtEZ – Arnhem
  6. Iselinge Hogeschool – Doetinchem

Onbeperkt sporten voor slechts € 18,95 per maand

Als student aan de deelnemende opleidingen heb je mazzel. Je komt namelijk in aanmerking voor een Studentensportkaart. Onbeperkt sporten voor slechts € 18,95 per maand. “Wat is het addertje onder het gras”, hoor ik je bijna denken. Helemaal niets. Je schrijft je in via studentensportarnhem.nl krijgt een Studentensportkaart en kunt meteen onbeperkt sporten. Na de eerste drie maanden is de kaart maandelijks opzegbaar.

Aanschaf Studentensportkaart

De sportkaart is het hele jaar door te koop via studentensportarnhem.nl. Ook kunnen de studenten terecht bij de sportbalies. Voor de locaties, dagen en tijd kijk op de site van Studentensport Arnhem.

Eerste bezoek

Registratie vindt plaats door middel van de studentensportkaart. Het gebruik van binnen schoeisel en een handdoek is tijdens al onze activiteiten verplicht.

Goed voor de hersenen en geest van studenten

Sporten zorgt voor belangrijke herstel processen in de hersenen. Wanneer je sport worden er nieuwe hersencellen aangemaakt en het stimuleert de groei van het aantal verbindingen tussen de hersencellen. Vooral bij het leren van nieuwe informatie is dit belangrijk

Naast het herstellen en aanmaken van nieuwe hersencellen zorgt sport ook voor het aanmaken van zenuwcellen in de hippocampus (een deel van de hersenen) en dit deel is verantwoordelijk voor het opslaan en herhalen van informatie. Tijdens het sporten komt er een eiwit stof genaamd BDNF vrij. Dit eiwit draagt bij aan de leerprocessen in de hippocampus van je hersenen.

Kortom sporten is belangrijk voor je brein. Je zal merken dat wanneer je sport je geheugen beter werkt en je concentratievermogen omhoog gaat.