Waarom is Functioneel trainen zo functioneel?

Uitslag studentensportactie
8 november 2018
Jump Rope Challenge
8 november 2018

Het zit natuurlijk niet alleen in de naam. De functionaliteit zit in de manier van trainen. Als eerste kies je een trainingsmethode: Laat je een armworstelaar zijn conditie trainen of ga je juist zijn explosieve kracht ontwikkelen? Daarna wordt er gekeken naar welke spiergroepen getraind worden: Laat je diezelfde armworstelaar zijn kuiten trainen of ga je juist zijn arm en core sterker maken?

Wat betekent het voor jou, de normale burger?
Het voorbeeld van die armworstelaar is natuurlijk specifiek, maar laten we het is vertalen naar de normale burger. Die dagelijks de trap op loopt en opstaat uit zijn stoel, die een doos van de bovenste plank uit de kast moet halen, die elke dag die strakke pot jam open moet doen en die elke dag met liefde zijn (klein)zoon of dochter optilt. Deze normale burger moet veel, vaak onbewuste, kracht leveren om goed te functioneren.

Ook deze normale bewegingen zijn te trainen en dat is waar functioneel trainen om gaat. Functioneel trainen is een trainingsmethode dat erop gericht is om een lichamelijke handeling of functie te verbeteren of te ondersteunen. Zo kun je met de juiste training, makkelijker jouw dag door!

Hoe kun je dit het beste trainen?
Als we er vanuit gaan dat we gaan trainen voor de normale handelingen op een dag, dan moeten we ook deze spieren trainen. Zo is een Squat een goede oefening om makkelijker uit je stoel te komen en zal het oppakken en vasthouden van een Corebag voor meer kracht in je handen zorgen. Al deze oefeningen kun je uitvoeren, onder professionele begeleiding, in de Funxtion les. Deze les staat voor FUN(plezier) en voor functionaliteit. Elke maand worden hier nieuwe oefeningen uitgevoerd en heb je de tijd om deze op de juiste manier aan te leren. Deze les wordt elke ochtend gegeven om 09:30 en op maandag, dinsdag en woensdag ook in de avond om 19:30. Wil je een keer meedoen of heb je nog iets meer informatie nodig? Kom gerust langs en vraag het aan een van onze coaches!

Comments are closed.